Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Biologie en ecologie van het ree

29 juni 2019 om 08:30 - 16:00

De ree of Capreolus capreolus is een soort die niemand onberoerd laat. De soort spreekt dankzij het bambi-effect onmiddellijk tot de verbeelding. De aanwezigheid van ree in het bos wordt door veel boseigenaars met de glimlach ontvangen. Reewild in het bos betekent voor velen topnatuur! De ree komt in bijna heel Europa voor met groeiende populaties. Door de opgang van de ree ook in West-Vlaanderen en de gevolgen voor het bosbeheer wenst uw bosgroep een cursus te geven rond de ecologie en biologie van de ree, het wettelijke kader, gevolgen voor bosbeheer en beheersmethodieken, ree en verkeersveiligheid enz. De bedoeling is om u meer inzicht te geven in de soort zodat u als boseigenaar rekening kan houden met de aanwezigheid van ree en er uw bosbeheer kan op afstellen. Voor deze cursus doet de bosgroep een beroep op Inverde en specialist Jeroen Eigenberg. De cursus zal plaatsvinden op zaterdag 29 juni en neemt een ganse dag in beslag. Op de middag wordt een broodjeslunch voorzien die inbegrepen is in de prijs. In de namiddag wordt nog een bezoek gebracht aan een lokaal privaat bos waar onder andere reewildbescherming zal besproken en gedemonstreerd worden. De cursus wordt afgesloten met een drankje en een gezellige nababbel in de bos!

• datum: zaterdag 29 juni 2019 (8u30 – 16u)
• planning:
– 8u15: u wordt verwacht in OC ’t Riet / of Bezoekerscentrum De Palingbeek (wordt nog gecommuniceerd)
– 8u30 – 12u: presentatie deel 1
– 12u – 12u30: broodjeslunch aangeboden door bosgroep
– 12u30 – 14u: presentatie deel 2
– 14u – 16u: bezoek lokaal privaat bos
– 16u: afsluitende drink in bos aangeboden door bosgroep

We verplaatsen ons met de wagen van het OC ’t Riet /Bezoekerscentrum De Palingbeek naar het lokale private bos. Wegbeschrijving wordt ’s morgens meegegeven. Het gaat telkens om een verplaatsing van een paar kilometer.
• kostprijs: 10 euro (leden) en 15 euro (niet-leden)
• Doelgroep: alle bos- en natuurliefhebbers
• voorzie aangepast schoeisel en kledij voor bezoek bos
• inschrijven? Bosgroep Ijzer en Leie vzw: Bo.desmadryl@west-vlaanderen.be – 057/23.08.54 (Ook voor leden Bosgroep Houtland)

Inschrijving enkel geldig wanneer je bevestiging gekregen hebt. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus wacht niet te lang. Plaatsen zijn beperkt!

Gegevens

Datum:
29 juni 2019
Tijd:
08:30 - 16:00

Organisator

Bosgroep Ijzer & Leie
Telefoon:
0499565970
E-mail:
clint.callens@west-vlaanderen.be