Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Plantacties met de Lions Club in Oost-Vlaanderen

26 maart 2017 om 10:00 - 17:00

Op 26 maart organiseren de Oost-Vlaamse bosgroepen maar liefst 4 plantacties in Oost-Vlaanderen. Dit initiatief maakt deel uit van het ‘Big Spring Event’ van Lions Club België, die hiervoor samenwerkt met de Vlaamse bosgroepen en het Agentschap voor Natuur en Bos. Want op 26 maart zullen op maar liefst 19 locaties in heel Vlaanderen 50 000 boompjes geplant worden.

Graag willen we jullie uitnodigen om bij één van deze Oost-Vlaamse plantacties aanwezig te zijn en één of meerdere boompjes mee te planten:

  1. Keigatbos, Knesselare:  Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, meeplanten tijdens een grote plantactie in het Keigatbos in Zomergem.  Op een oppervlakte van 2,42 hectare komt een prachtig, streekeigen bos van zomereik, winterlinde, zwarte els en haagbeuk. De plantactie start om 13u45 en kan je vinden aan het Keigatbos, Bauwerwaan, Ursel, Zomergem (volg de parkeerroute langs de Keigatstraat aan de weg Ursel richting Eeklo).
  2. Biekabos, Hamme: In Hamme geven we het startschot van een gloednieuw bos: het Biekabos. Op een akkerland van 2,13 hectare planten we een gemengd loofbos van bijna 5000 boompjes en struiken. In een volgende fase (2018) komt hier nog eens zoveel bos bij, vooral populier en zwarte els. De plantactie start vanaf 10u en kan je vinden aan een akkerland voorbij het kruispunt van Rijksweg N41 en de Neerstraat in Hamme.
  3. Zwalm: In Zwalm komt er ook een gloednieuw bos in natuurgebied. Op een weiland van 1,5 hectare planten we een gemengd loofbos van bijna 3000 boompjes en struiken. Hier komt vooral wintereik en esdoorn, aangevuld met beuk en haagbeuk. Rondom komt er ook een struikenrand. De plantactie start om 14u en kan je vinden aan de Kasteeldreef, Beerlegem (Zwalm).
  4. Aspelare: In Aspelare (Ninove) gaat het over een omvorming van een voormalig populierenbos naar een gemengd loofbos. Het perceel is 0,65 hectare groot en ligt in een ecologisch waardevol natuurgebied. Er worden 1200 boompjes aangeplant, in hoofdzaak zomereik en haagbeuk en aansluitend een struikenrand met rode kornoelje, Gelderse roos en lijsterbes. We verwachten burgemeester Tanja De Jonge (Ninove), burgemeester Johan Van Tittelboom (Herzele), volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter en nog andere prominenten. De plantactie start om 11u en kan je vinden in de Plekkerstraat, naast de Vrije Basisschool Aspelare.

Wil je meeplanten? Breng dan je laarzen, schopje én goed humeur mee. De zon zal alvast van de partij zijn!

 

Gegevens

Datum:
26 maart 2017
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Oost-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen België + Google Maps