Dag van de Boseigenaar

De Bosgroepen organiseerden op 8 december Dag van de Boseigenaar. Heel wat vrijwilligers trotseerden het gure herfstweer en zorgden ervoor dat Vlaanderen 8 hectare bos rijker werd. Er vonden plantacties plaats in Turnhout, Horebeke, Lummen en Langemark-Poelkapelle.Het was mooi om te zien hoe jong en minder jong genoten van het wroeten in de aarde en tussen het harde werk door …

De Warmste Week ten voordele van Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw

Met de koude winterdagen in aantocht is het alvast uitkijken naar de Warmste Week van het jaar… Ook dit jaar organiseert de VRT tijdens de week voor Kerstmis ‘De Warmste Week’, de actie waarbij heel Vlaanderen wordt opgeroepen om geld in te zamelen voor een zelfgekozen goed doel. Ook Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord vzw is voor het eerst geregistreerd en erkend als goed doel. …

Vacature adjunct-coördinator voor Bosgroep Limburg vzw

Om haar basiswerking te ondersteunen en uit te bouwen is Bosgroep Limburg vzw op zoek naar een adjunct-coördinator (m/v) Voltijds contract voor minstens 3 jaar. Solliciteren kan tot 25 oktober 10u. Meer info: vind je hier.

Vacature projectcoördinator voor project Rodeland en project ondersteuning Natuurbeheerplan

Om haar werking te ondersteunen en uit te bouwen is Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen op zoek naar een projectcoördinator (m/v/x) voor het project Rodeland en het project ondersteuning Natuurbeheerplan. Vier vijfde contractueel verband voor de duur van 3 jaar (met mogelijke verlenging voor 3 jaar). Solliciteren kan tot uiterlijk woensdag 11 september 2019 om 12 uur.    

Vacature medewerker communicatie Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord

Om haar werking te ondersteunen en uit te bouwen is Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord op zoek naar een projectmedewerker communicatie (m/v/x). Voltijds contract voor onbepaalde duur. Solliciteren kan tot uiterlijk woensdag 11 september 2019 om 12 uur.    

Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord op zoek naar versterking!

Om haar werking te ondersteunen en uit te bouwen is Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord op zoek naar een Projectmedewerker bosbeheer en bebossing (m/v/x). Voltijds contract voor 2 jaar met kans op verlenging. Solliciteren kan tot zondag 2 juni 2019.    

Visietekst van de Vlaamse bosgroepen

In de aanloop naar de verkiezingen maakten de Vlaamse bosgroepen een Visietekst met hierin enkele concrete voorstellen voor het bos-en natuurbeleid. Het document legt ook de werking van de bosgroepen in Vlaanderen uit en verduidelijkt de maatschappelijke betekenis van bos en hout.