Bij een bos beheren komt heel wat kijken. Net als elke andere eigendom heeft ook een bos van tijd tot tijd opvolging nodig. Als eigenaar mag je ook de administratieve aspecten niet uit het oog verliezen.

Jouw partner in bosbeheer

Bosbeheerwerken, kapmachtigingen, subsidies, houtprijzen… Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan je terecht bij Bosgroep Antwerpen Noord vzw. Al 10 jaar lang is onze vereniging dé referentie voor privé-bos in de regio. We ondersteunen meer dan 400 boseigenaars met gratis advies en interessante opleidingen. Onze leden beheren zo samen bijna 3 500 hectare bos. Meer dan 800 hectare daarvan is opgenomen in een uitgebreid bosbeheerplan.
Voor wie liever niet zelf aan bepaalde werken begint, staat een bekwame technische ploeg paraat. Die voert tegen een gunstige prijs bosbeheerwerken uit.

Persoonlijk kennismaken?

Ben je benieuwd naar onze dienstverlening en werking? Dan is het misschien tijd om eens persoonlijk kennis te maken. Spring gerust eens binnen tijdens de kantooruren. Of bel of mail ons, dan komen we graag op bezoek in jouw bos. Gratis en geheel vrijblijvend. Daarna is de keuze aan jou.
Ondertussen kan je op onze website onze activiteiten raadplegen, zodat je niets hoeft te missen van lopende acties en interessante evenementen.

Team

Karolien Devriendt
coördinator
Simon De Smedt
adjunct-coördinator
Gijs Bracke
adviseur
Britt Van Cotthem
administratief medewerker

Op de foto: Britt Van Cotthem, Gijs Bracke, voorzitter Frederic van Haaren, Karolien Devriendt, Simon De Smedt ©Herman de Meulenaere

contact: 03 355 09 40 - antwerpennoord@bosgroep.be


Werkingsgebied
Antwerpen, Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wuustwezel, Zoersel, Zwijndrecht.

Word bosconsulent bij Bosgroep Antwerpen Noord!

Als aanvulling op onze werking kunnen wij rekenen op een team van gemotiveerde vrijwilligers.
Zij versterken onze dienstverlening door hun inzet met een takenpakket naar keuze, zoals terreinbezoeken, opvolgen van beheerwerken, begeleiden van aanplantingen of op infostanden tijdens evenementen. In ruil bieden wij gratis opleidingen en excursies, een gezellige sfeer en ambiance in een mooie bosmogeving en een vrijwilligersvergoeding.

Interesse? Contacteer ons via antwerpennoord@bosgroep.be of via 03 355 09 40.

Bosrandenteller Bosgroep Antwerpen Noord

Bosgroep Antwerpen Noord stimuleert sinds 2009 de realisatie van bosranden, een strook van talrijke struiksoorten. Bosranden vormen een natuurlijk ogende overgang tussen het bos en het omliggende landschap. Allerlei vliegende, kruipende en fladderende dieren genieten van de extra bloesems, bessen, beschutting en afwisseling.
Sterk inzetten op gevarieerde bossen qua soortenrijkdom en structuur, is één van onze prioriteiten.

Doe jij mee? Elke winter kan je als Bosgroeplid tegen voordelige tarieven een bosrandpakket samenstellen en zo de diversiteit in je bos verhogen. Meer info: Actie Bosranden


Sinds 2009 is er
0
meter bosrand aangeplant

De privacy-verklaring van Bosgroep Antwerpen Noord vzw vind je hier: privacybeleid_BG_AntwerpenNoord