Woord van de voorzitter

Ons werkingsgebied strekt zich van de dennenbossen op de arme zandgronden in het oosten, de geïsoleerde bossen en kasteelbossen in de Antwerpse zuidrand, de zeer gevarieerde bossen rond Mechelen tot de rijke alluviale populierenbossen van Klein Brabant.

Als Bosgroep van deze zeer gevarieerde, maar versnipperde bosregio willen we het engagement en het inzicht van het duurzaam en multifunctioneel bosbeheer stimuleren om zo de bosstructuur te versterken. Wij geloven dat hierbij een belangrijke rol is weggelegd voor privé eigenaars. Het bos en zijn beheerder staan dan ook centraal in onze werking.

Boseigenaars en -beheerders kunnen terecht bij ons team met al hun bosgerelateerde vragen. We gaan samen op terrein en bespreken al de vragen rond beheer, wetgeving, toegankelijkheid, Terreinbezoek, lidmaatschap, advies en hulp bij aanvragen van kapmachtiging, subsidie, enz. kunnen wij kosteloos aanbieden.

Raad van bestuur / Algemene vergadering

De Algemene Vergadering van onze vereniging bestaat uit de werkende leden. Het zijn beheerders van voornamelijk private bossen in onze regio. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om jaarlijks de werking en financiële resultaten van het voorbije jaar goed te keuren. Om de drie jaar verkiest de Algemene Vergadering ook een nieuwe Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur staat in voor de werking van de bosgroep.
Download de statuten: BGAZ_Statuten_versie2015.

Interesse in lidmaatschap of brandhout

Je kan als bosbeheerder, boseigenaar of als sympathisant (zonder bos), lid worden van onze bosgroep.
Vul het lidmaatschapsformulier in en bezorg het ons: BGAZ_Lidmaatschapsformulier

Ben je geïnteresseerd in het kopen van brandhout, dan kan je ook dit formulier invullen en ons bezorgen: BGAZ_Brandhoutkoper. Er wordt jaarlijks minstens 1 gezamenlijke brandhoutverkoop gedaan en dan worden al onze ingeschreven brandhoutkopers per mail verwittigd.

Medewerkers

Coördinator
Kathleen Vanderheyden
(eerste van rechts op de foto)
03/355 09 44
0476/76 18 25
antwerpenzuid@bosgroep.be

Adjunct-coördinator
Bert Van Gils
(tweede van links op de foto)
03/355 09 48
0476/86 80 01
antwerpenzuid@bosgroep.be

Adviseur
Gijs Bracke
(eerste van links op de foto)
03/355 09 46
0470/21 38 94
antwerpenzuid@bosgroep.be

Administratief medewerkster
Marleen Brosens
(tweede van rechts op de foto)
03/355 09 47
antwerpenzuid@bosgroep.be

Werkingsgebied
Aartselaar, Berlaar, Boechout, Bonheiden, Boom, Bornem, Borsbeek, Duffel, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lier, Lint, Mechelen, Mortsel, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Ranst, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek, Wommelgem en Zandhoven.

Alle informatie voor de AV met voorafgaande schriftelijke stemming op donderdag 18 juni 2020, kan je vinden via deze link.