Ons werkingsgebied strekt zich uit van de dennenbossen op arme zandgrond in het oosten, de geïsoleerde (kasteel)bossen in de Antwerpse zuidrand, de zeer gevarieerde bossen rond Mechelen tot de rijke alluviale populierenbossen van Klein Brabant.

Als Bosgroep van deze gevarieerde maar versnipperde bosregio willen we het engagement en inzicht van duurzaam en multifunctioneel bosbeheer stimuleren om zo de bosstructuur te versterken. Wij geloven dat hierbij een belangrijke rol is weggelegd voor privé-eigenaars.

Boseigenaars en -beheerders kunnen terecht bij ons met al hun vragen. We gaan samen op terrein en bespreken de vragen rond beheer, wetgeving en toegankelijkheid. Terreinbezoek, advies en hulp bij aanvragen van kapmachtiging, subsidie, enzovoort, kunnen wij kosteloos aanbieden.

Team

Kathleen Vanderheyden
coördinator
(rechts op de foto)
03 355 09 44 - 0476 76 18 25
antwerpenzuid@bosgroep.be

Bert Van Gils
adjunct-coördinator
(tweede van links op de foto)
03 355 09 48 - 0476 86 80 01
antwerpenzuid@bosgroep.be

Gijs Bracke
adviseur
(eerste van links op de foto)
03 355 09 46 - 0470 21 38 94
antwerpenzuid@bosgroep.be

Marleen Brosens
administratief medewerker
(tweede van rechts op de foto)
03 355 09 47
antwerpenzuid@bosgroep.be

Werkingsgebied
Aartselaar, Berlaar, Boechout, Bonheiden, Boom, Bornem, Borsbeek, Duffel, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lier, Lint, Mechelen, Mortsel, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Ranst, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek, Wommelgem en Zandhoven.

Word lid

Je kan als bosbeheerder, boseigenaar of als sympathisant (zonder bos) lid worden van onze Bosgroep.
Vul het lidmaatschapsformulier in en bezorg het ons: BGAZ_Lidmaatschapsformulier

Brandhout kopen?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van brandhout, dan kan je dit formulier invullen en ons bezorgen: BGAZ_Brandhoutkoper.
Er wordt jaarlijks minstens één gezamenlijke brandhoutverkoop gedaan en dan worden al onze ingeschreven brandhoutkopers per mail verwittigd.

Raad van bestuur / Algemene vergadering

De Algemene Vergadering van onze vereniging bestaat uit de werkende leden. Het zijn beheerders van voornamelijk private bossen in onze regio. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om jaarlijks de werking en financiële resultaten van het voorbije jaar goed te keuren. Om de drie jaar verkiest de Algemene Vergadering ook een nieuwe Raad van Bestuur die  instaat voor de werking van de Bosgroep.

Download de statuten: BGAZ_Statuten_versie2015.
Alle informatie voor de AV met voorafgaande schriftelijke stemming op donderdag 18 juni 2020, kan je vinden via deze link.