Woord van coördinator/voorzitter:

Bosgroep Ijzer en Leie: 11de en laatste bosgroep in Vlaanderen
Op 1 oktober 2007 werd op initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en het ANB het laatste, nog ontbrekende puzzelstukje binnen het verhaal van de Bosgroepen in Vlaanderen neergelegd. Met de opstart van het pilootproject Bosgroep IJzer en Leie, de 11e en laatste bosgroep in Vlaanderen, is heel het grondgebied van West-Vlaanderen en in één beweging ook heel Vlaanderen afgedekt. Op 9 juni 2009 werd onze Bosgroep erkend voor drie jaar en vanaf 2013 kreeg onze Bosgroep zijn definitieve erkenning voor 6 jaar.
Tot de Bosgroep IJzer en Leie behoren 44 West-Vlaamse gemeenten. Slechts 1,5% van deze oppervlakte is bedekt met bos. Dit cijfer ligt ver onder het Vlaamse gemiddelde van 10,8% bos: een reden te meer om het nog bestaande bos te beschermen en waar mogelijk uit te breiden!
Via de werking van de bosgroepen in West-Vlaanderen, wil het provinciebestuur meewerken aan natuurvriendelijke privé-bossen, waarvan de eigenaar zelf een actieve, deskundige en gemotiveerde beheerder wordt. Indien u boseigenaar bent of interesse heeft om mee te werken aan projecten in de bossfeer, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Bosgroep! De coördinator helpt u graag verder met uw vragen en opmerkingen.

Medewerkers

Image
Image

Coördinator:
Clint Callens

clint.callens@west-vlaanderen.be

057/ 230 846
of 0499/ 565 970

Medewerker administratie & communicatie:
Bo Desmadryl

bo.desmadryl@west-vlaanderen.be

057/ 230 854

Projectmedewerker Interreg Foret Pro Bos:
Bram Coupé

bram.coupe@bosgroep.be

Projectmedewerker Bosuitbreiding:
Sien Van Looveren

Sien.Vanlooveren@west-vlaanderen.be

0495/807 761

Werkingsgebied:
Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede, Nieuwpoort, Oostrozebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke, Zonnebeke en Zwevegem