Het werkingsgebied van bosgroep Midden Oost-Vlaanderen strekt zich uit langs de Scheldevallei en de benedenloop van de Dendervallei. In deze valleigebieden voelt de populier zich van nature thuis en vormt dan ook de hoofdboomsoort van de regio. Door grootschalige natuurinrichtingsprojecten (o.a. Sigmaplan) zullen de komende jaren echter veel van deze populierenbossen verdwijnen en ontpolderd worden.

In het zuiden van het werkingsgebied komen enkele boscomplexen voor die door de eeuwenlange intense bebossing zeer hoge natuurwaarden herbergen. Voorbeelden hiervan zijn de Makegemse Bossen in Merelbeke, Cottembos in Sint-Lievens-Houtem, Kravaalbos in Aalst en Buggenhoutbos. Allemaal zeer gemengde bossen in de overgangszone tussen de zandstreek en de leemstreek. Het gebied wordt verder gekenmerkt door de vele snippers bos die verspreid liggen in het landschap.

Samen staan we sterk

Bosbeheerwerken, subsidies, houtverkoop, kapmachtigingen,… Soms wordt het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Als bosgroep begeleiden we je doorheen de verschillende uitdagingen waarmee privé-boseigenaars in aanraking komen. Gratis en geheel vrijblijvend, want iedereen blijft baas in eigen bos.

Interesse?

Ben je benieuwd wat de bosgroepen voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen of schrijf je hier onder in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van lopende acties en interessante evenementen.

Medewerkers

Coördinator
Klaartje Van Loy
klaartje.van.loy@oost-vlaanderen.be

Medewerker bosbeheer
Kristof De Rous
kristof.de.rous@oost-vlaanderen.be

Projectcoördinator Rodeland
Sofie Van Brussel
sofie.van.brussel@oost-vlaanderen.be

 

Administratie
Karen Dequidt
bosgroepmidden@oost-vlaanderen.be

Administratie
Sylvie Focke
bosgroepmidden@oost-vlaanderen.be

Communicatie
Lene Van Langenhove
lene.van.langenhove@oost-vlaanderen.be

Werkingsgebied
Zulte, Deinze (Zuidelijk deel), Sint-Martens-Latem, Nazareth, De Pinte, Gavere, Gent (Zuidelijk deel), Merelbeke, Destelbergen, Melle, Oosterzele, Laarne, Wetteren, Sint-Lievens-Houtem, Berlare, Wichelen, Lede, Erpe-Mere, Hamme, Zele, Dendermonde, Lebbeke, Aalst, Buggenhout, Temse, Kruibeke