Het werkingsgebied van Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen strekt zich uit langs de Scheldevallei en de benedenloop van de Dendervallei. De populier voelt zich thuis in valleien en is in deze regio dan ook de hoofdsoort. Door grootschalige natuurinrichtingsprojecten (o.a. Sigmaplan) zullen de komende jaren echter veel van deze populierbossen verdwijnen en ontpolderd worden. In het zuiden van het werkingsgebied komen enkele boscomplexen voor die door eeuwenlange intense bebossing zeer hoge natuurwaarden herbergen, zoals de Makegemse Bossen, het Cottembos, het Kravaalbos en het Buggenhoutbos. Dat zijn zeer gemengde bossen in de overgangszone tussen zandstreek en leemstreek. Het gebied wordt verder gekenmerkt door vele snippers bos die verspreid liggen in het landschap maar toch een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit. 

Wij hebben
0
leden
Onze leden hebben
0
hectare bos

Team

coördinator
Klaartje Van Loy

klaartje.van.loy@oost-vlaanderen.be

medewerker bosbeheer
Kristof De Rous

kristof.de.rous@oost-vlaanderen.be

projectcoördinator
Sofie Van Brussel

sofie.van.brussel@oost-vlaanderen.be

administratief medewerker
Karen Dequidt

bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be

administratief medewerker
Sylvie Focke

bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be

communicatiemedewerker
Lene Van Langenhove

lene.van.langenhove@oost-vlaanderen.be

Werkingsgebied

Volg ons

Leden van Bosgroepen Oost-Vlaanderen ontvangen vier keer per jaar de bosbode. Dit tijdschrift staat boordevol informatie over bos en bosbeheer, activiteiten, cursussen en zoekertjes. Blader hier door de edities. Wil je graag (gratis) abonnee worden, contacteer ons dan.

Facebook 

Instagram

Inschrijven voor nieuwsbrief 

Jaarverslag

In 2019 plantten we 80 859 bomen en struiken, er werden ook poelen en bosranden aangelegd en we deden nog zoveel meer! Lees het jaarverslag hier!

Hoogtepunten