Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord strekt zich uit van Aalter tot Beveren en omvat het Meetjesland en het Waasland. Centraal in het werkingsgebied loopt een zandrug van oost naar west. De droge gronden van deze zandrug zijn weinig geschikt voor landbouw en werden in de loop van de 19e eeuw voornamelijk met naaldhout bebost. Aan de rand van deze zandrug komen ook enkele oudere loofhoutbossen voor, zoals het Drongengoedbos en de Bellebargiebossen. In het Waasland bevindt zich de vallei van de Moervaart en de Durme. Daar tref je hoofdzakelijk populierenbossen aan met hier en daar ook inheemse loofbossen eigen aan valleibodems.

Wij hebben
0
leden
Onze leden hebben
0
hectare bos

Team

coördinator
Sylvie Mussche

sylvie.mussche@oost-vlaanderen.be

medewerker bosbeheer
Simon Brandt

simon.brandt@oost-vlaanderen.be

medewerker bosbeheer
Lotte Van Nevel

lotte.van.nevel@oost-vlaanderen.be

administratief medewerker
Karen Dequidt

bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be

administratief medewerker
Sylvie Focke

bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be

communicatiemedewerker
Lene Van Langenhove

lene.van.langenhove@oost-vlaanderen.be

Werkingsgebied

Volg ons

Leden van Bosgroepen Oost-Vlaanderen ontvangen vier keer per jaar de bosbode. Dit tijdschrift staat boordevol informatie over bos en bosbeheer, activiteiten, cursussen en zoekertjes. Blader hier door de edities. Wil je graag (gratis) abonnee worden, contacteer ons dan.

Facebook 

Instagram

Inschrijven voor nieuwsbrief 

Jaarverslag

In 2019 plantten we 80 859 bomen en struiken, er werden ook poelen en bosranden aangelegd en we deden nog zoveel meer! Lees het jaarverslag hier!

Hoogtepunten