Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord strekt zich uit van Aalter tot Beveren en omvat het Meetjesland en het Waasland. Centraal in het werkingsgebied loopt een zandrug van oost naar west. De droge gronden van deze zandrug zijn weinig geschikt voor landbouw en werden in de loop van de 19e eeuw voornamelijk met naaldhout bebost. Op of net aan de rand van deze zandrug komen ook enkele oudere loofhoutbossen voor, zoals het Drongengoedbos in Knesselare en de Bellebargiebossen in Waarschoot. Grote delen van deze bossen zijn eigendom van openbare besturen.

In het Waasland bevindt zich de vallei van de Moervaart en de Durme. Daar worden hoofdzakelijk populierenbossen aangetroffen met hier en daar ook inheemse loofbossen eigen aan valleibodems.

Samen staan we sterk

Bosbeheerwerken, subsidies, houtverkoop, kapmachtigingen,… Soms wordt het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Als bosgroep begeleiden we je doorheen de verschillende uitdagingen waarmee privé-boseigenaars in aanraking komen. Gratis en geheel vrijblijvend, want iedereen blijft baas in eigen bos.

Team

Coördinator
Sylvie Mussche
sylvie.mussche@oost-vlaanderen.be

Administratie
Karen Dequidt
bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Medewerker bosbeheer
Simon Brandt
simon.brandt@oost-vlaanderen.be

Administratie
Sylvie Focke
bosgroepnoord@oost-vlaanderen.be

Medewerker bosbeheer
Lotte Van Nevel
lotte.van.nevel@oost-vlaanderen.be

Communicatie
Lene Van Langenhove
lene.van.langenhove@oost-vlaanderen.be

Werkingsgebied
Aalter, Maldegem, Sint-Laureins, Eeklo, Deinze (Noordelijk deel), Lievegem, Kaprijke, Assenede, Evergem, Gent (Noordelijke deel), Wachtebeke, Zelzate, Lochristi, Moerbeke, Lokeren, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Waasmunster, Beveren