Bosgroepen Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen zijn momenteel drie bosgroepen actief: Oost-Vlaanderen Noord, Midden Oost-Vlaanderen en Vlaamse Ardennen tot Dender.
Samen hebben ze 2500 leden en beheren ze een oppervlakte van meer dan 7600 hectare bos.

Vorig jaar hebben we meer dan 122 000 bomen geplant, en deden we nog zoveel meer. Bekijk hier de highlights van 2020.

Tijdschrift de bosbode

Leden van Bosgroepen Oost-Vlaanderen ontvangen vier keer per jaar de bosbode. Dit tijdschrift staat boordevol informatie over bos en bosbeheer, activiteiten, cursussen en zoekertjes. Blader hier door de edities. Wil je graag abonnee worden, dan kan je gratis lid worden van een van de Oost-Vlaamse Bosgroepen, ook wie geen bos heeft.

Een BOOST voor meer bos 

Met BOOST willen de 3 Oost-Vlaamse bosgroepen particuliere bebossers in Oost-Vlaanderen extra aanmoedigen door een toelage toe te kennen aan bosuitbreidingsprojecten op private gronden. Lees er hier alles over.

Bosloket

Steden en gemeenten kunnen met al hun vragen rond bosuitbreiding terecht bij het bosloket. Van pril idee tot spade in de grond: wij begeleiden het proces met plezier! De trajectbegeleiding verloopt via het omgevingscontract. Lees er hier meer over. Het bosloket is een initiatief van Bosgroepen Oost-Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen.


Met de steun van

Image