Bosgroepen Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen zijn drie Bosgroepen actief.
Maak kennis met het team en werkingsgebied van

Oost-Vlaanderen Noord
Midden Oost-Vlaanderen
Vlaamse Ardennen tot Dender

Vanaf januari 2024 wordt de werking van de 3 Bosgroepen ondergebracht in één nieuwe vzw: Bosgroep Oost-Vlaanderen. Lees meer.

Samen met onze 2620 leden beheren we 7530 hectare bos.

Wil jij advies over het beheer van jouw bos of heb je bosplannen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Vorig jaar hebben we 124.000 bomen geplant, en we deden nog zoveel meer. Bekijk onze highlights van 2022.

BOOST voor meer bos 

Met  BOOST moedigen de Oost-Vlaamse Bosgroepen particulieren met een bosdroom aan met een toelage voor bosuitbreidingsprojecten op private grond in Oost-Vlaanderen. Wil je dit initiatief steunen, dan kan je makkelijk een gift doen (fiscaal aftrekbaar). Met elke 2,5 euro die wordt ingezameld, zorgt BOOST voor 1 m² klimaatrobuust bos in Oost-Vlaanderen.

Bosloket

Steden en gemeenten kunnen met al hun vragen rond bosuitbreiding terecht bij het bosloket. Van pril idee tot spade in de grond: wij begeleiden het proces met plezier! De trajectbegeleiding verloopt via het omgevingscontract. Het bosloket is een initiatief van Bosgroepen Oost-Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen.

De bosbode

Leden van de Oost-Vlaamse Bosgroepen ontvangen vier keer per jaar de bosbode, een tijdschrift boordevol informatie over bosbeheer, onze werking en activiteiten. Wil je de bosbode ontvangen, word dan gratis lid.

Blijf op de hoogte


Met de steun van

Image