Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender omvat de heuvelachtige Vlaamse Ardennen en de bovenloop van de Dender. Mede onder impuls van de lokale houtverwerkende industrie werden de voorbije eeuw veel laaggelegen weilanden beplant met populieren. De toppen van de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen werden na WO I voornamelijk beplant met beuken.

Veel bosjes in de regio zijn gelegen in natte depressies langs beken, in bronzones of op zeer steile hellingen. Deze gronden werden nooit ontgonnen voor landbouwdoeleinden waardoor je er ecologisch zeer waardevolle bossen vindt. Geen wonder dat bijna 40% van de bossen in deze regio Europese bescherming geniet (Habitatrichtlijngebied).

Wij hebben
0
leden
Onze leden hebben
0
ha bos

Team

Hans Scheirlinck
coördinator
hans.scheirlinck@bosgroep.be

Bram Coupé
medewerker bosbeheer
bram.coupe@bosgroep.be

Cedric De Noyette
medewerker bosbeheer
cedric.de.noyette@bosgroep.be

Lene Van Langenhove
communicatiemedewerker
lene.van.langenhove@oost-vlaanderen.be

Margot Lenssens
medewerker bosuitbreiding
margot.lenssens@oost-vlaanderen.be

Daan Temmerman
projectmedewerker bosloket
daan.temmerman@oost-vlaanderen.be

Stay tuned!

Volg ons op social media of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wie lid is, ontvangt ons tijdschrift vier keer per jaar. De bosbode staat boordevol informatie over bosbeheer, onze werking en activiteiten. Wil je graag abonnee worden, contacteer ons dan.

Steun ons

Heel wat van onze diensten, infobladen en activiteiten zijn gratis. Wij zetten ons elke dag in om onze bossen duurzaam te beheren. Wil jij onze werking steunen met een gift? Dat kan! De 'Vrienden van de Bosgroepen' richtten een fonds op dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar. 
Bedankt om samen met ons te zorgen voor meer en duurzaam beheerde bossen.