Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender is actief in het zuiden van Oost-Vlaanderen en omvat het heuvelend landschap ‘De Vlaamse Ardennen’ en de bovenloop van de Dender. Mede onder impuls van de lokale houtverwerkende industrie werden in de voorbije eeuw veel van de laaggelegen weilanden beplant met populieren. De toppen van de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen werden na WO I voornamelijk beplant met beuken.

Veel bosjes in de regio zijn gelegen in natte depressies langs beken, in bronzones of op zeer steile hellingen. Deze marginale gronden werden nooit ontgonnen voor landbouwdoeleinden waardoor ze biologisch zeer waardevolle bossen herbergen. Geen wonder dus dat bijna veertig procent van de bossen uit deze regio een Europese bescherming geniet (zgn. Habitatrichtlijngebied).

Samen staan we sterk

Bosbeheerwerken, subsidies, houtverkoop, kapmachtigingen,… Soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Als bosgroep begeleiden we je graag doorheen de verschillende uitdagingen waarmee privé-boseigenaars in aanraking komen. Gratis en geheel vrijblijvend, want iedereen blijft baas in eigen bos.

Interesse?

Ben je benieuwd wat de bosgroepen voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen of schrijf je hier onder in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van lopende acties en interessante evenementen.

Medewerkers

Coördinator
Hans Scheirlinck
hans.scheirlinck@bosgroep.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Medewerker bosbeheer
Bram Coupé
bram.coupe@bosgroep.be

Medewerker bosbeheer
Cedric De Noyette
cedric.de.noyette@bosgroep.be

Communicatie
Lene Van Langenhove
lene.van.langenhove@oost-vlaanderen.be

Werkingsgebied
Brakel, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Ninove, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm