Bosgroep Antwerpse Gordel vzw ontstaat in 2021 na fusie van Bosgroep Antwerpen Noord vzw en Bosgroep Antwerpen Zuid vzw. Beide afzonderlijke bosgroepverhalen kennen heel wat gelijkenissen waardoor in 2021 de krachten worden gebundeld om klaar te staan te zijn voor de toekomst en de dienstverlening naar de boseigenaars uit te breiden en te professionaliseren. Voor al uw bosvragen of -projecten, slechts één adres: Bosgroep Antwerpse Gordel.
Team

Kathleen Vanderheyden
coördinator
kathleen.vanderheyden@provincieantwerpen.be

Karolien Devriendt
coördinator
karolien.devriendt@provincieantwerpen.be

Bert Van Gils
adjunct-coördinator
bert.vangils@provincieantwerpen.be

Gijs Bracke
adjunct-coördinator
gijs.bracke@provincieantwerpen.be

Simon De Smedt
adjunct-coördinator
simon.desmedt@provincieantwerpen.be

Matthias Vermeire
projectmedewerker bosuitbreiding
matthias.vermeire@provincieantwerpen.be
Britt Van Cotthem
secretariaat en communicatie
britt.vancotthem@provincieantwerpen.be

Marleen Brosens
secretariaat en boekhouding
marleen.brosens@provincieantwerpen.be

Algemeen secretariaat
antwerpsegordel@bosgroep.be

+32 3 355 09 40
Werkingsgebied

Met financiering en ondersteuning van de Provincie Antwerpen

Projecten 

Bosuitbreiding :

Wil je een bos aanplanten maar weet je niet waar je moet beginnen? Zit je met vragen over financiering of administratie? De Bosgroepen helpen je graag van droom naar daad en van A(dministratie) tot Z(orgeloos beheer). Of je nu een gemeente of een privéboseigenaar bent, een school of vereniging die de mogelijkheden voor bebossing wil bekijken, De Bosgroepen staan voor je klaar en ondersteunen je bij het creëren van extra bos en alles wat daarbij komt kijken. Aan de hand van een duidelijk stappenplan bekijken we samen hoe een dergelijk bebossingstraject wordt aangepakt.

Met financiering vanuit de Provincie Antwerpen en Vlaanderen

Bosrandactie :

Bosgroep Antwerpse Gordel stimuleert sinds 2006 de realisatie van bosranden, een strook van talrijke struiksoorten. Bosranden vormen een natuurlijk ogende overgang tussen het bos en het omliggende landschap. Allerlei vliegende, kruipende en fladderende dieren genieten van de extra bloesems, bessen, beschutting en afwisseling. Sterk inzetten op gevarieerde bossen qua soortenrijkdom en structuur, is één van onze prioriteiten. Doe jij mee? Elke winter kan je als Antwerpse Gordel-lid tegen voordelige tarieven een bosrandpakket samenstellen en zo de diversiteit in je bos verhogen.

Meer info: Actie Bosranden.

Er werd reeds
0
meter bosrand aangelegd sinds 2017

met financiering vanuit de Provincie Antwerpen

Inzet in ecologische verbindingen:

Naast opwaardering van de ecologische meerwaarde in natuurkernen, gaat veel aandacht van de Bosgroep naar realisatie van ecologische verbindingen. Nieuwe bosranden aanleggen of verhogen van de bestaande natuurwaarde maakt het voor fauna en flora een interessante corridor. Gerichte investeringen leiden tot duurzame realisaties op terrein.

Met financiering vanuit de Provincie Antwerpen


Volg ons op social media: