De Bosgroep Houtland is actief in 21 gemeenten rond Brugge. Enkele gemeenten liggen in de polders en zijn zeer bosarm. De andere gemeenten vormen het Houtland, een zandstreek die gekenmerkt wordt door houtkanten, ontginningsdreven, heidevelden en bossen. Het werkingsgebied van de Bosgroep telt meer dan 100 kasteelparken die een groot deel van de privébossen bevatten. In deze kasteelparken zijn de bossen dikwijls zeer waardevol. Er groeien diverse soorten monumentale bomen en er is een gevarieerde struik- en kruidlaag.

De Bosgroep Houtland motiveert en helpt boseigenaars om hun bos op een duurzame manier te beheren. Zo ontstaan gezonde bossen met hoge natuurwaarden, waardevol hout en veel ontspanningsmogelijkheden. Ruim 500 boseigenaars zijn reeds lid.

Wil je lid worden van onze vereniging, wil je meer informatie of wil je advies? Neem dan zeker contact met ons op.

Team

coördinator
Jan Goris

jan.goris@west-vlaanderen.be

projectmedewerker
Miguel Depoortere

miguel.depoortere@west-vlaanderen.be

administratief medewerker
Marie-Louise Martens

Marie-Louise.Martens@west-vlaanderen.be

Werkingsgebied

Raad van bestuur

Voorzitter: Albert de Busschere – 0477 60 56 63 – acdrivingtrees@gmail.com
Ondervoorzitter: Gedeputeerde Bart Naeyaert (Provincie West-Vlaanderen) – 050 40 31 91 – Bart.Naeyaert@west-vlaanderen.be
Secretaris: Chris Couwelier – 050 20 82 21 – jeukiboek@jeukiboek.be
Penningmeester: Bernard Castelein – 0473 79 56 06 – Bernard.castelein@telenet.be
Overige bestuurders:
Elsie Desmet (Stad Torhout), Liesbeth Gellinck (gemeente Oostkamp), Bart Vergote (gemeente Zedelgem), Jan Bouckaert, Paul De Vlam, Pascal Huybrechs, Géry van Outryve d’Ydewalle.

Woord van de voorzitter

Een divers palet van boseigenaars biedt op lange termijn goede garanties op het behoud van een groene omgeving. De Bosgroep Houtland is als neutraal orgaan uitstekend geplaatst om de diverse types bosbeheerders in West-Vlaanderen samen te brengen. Via de Bosgroep Houtland vinden we oplossingen voor onze gezamenlijke problemen en bundelen we de krachten om onze gezamenlijke belangen te verdedigen.

Volg ons

Samen met Bosgroep Ijzer en Leie kun je ons volgen via facebook op de pagina West-Vlaamse Bosgroepen.