Bosgroep Houtland is actief in 21 gemeenten rond Brugge. De poldergemeenten zijn bosarm, de andere gemeenten vormen het Houtland, een zandstreek die gekenmerkt wordt door houtkanten, ontginningsdreven, heidevelden en bossen.

Ons werkingsgebied telt meer dan 100 kasteelparken, met vaak waardevolle bossen. Er groeien diverse soorten monumentale bomen en er is een gevarieerde struik- en kruidlaag.

Bosgroep Houtland motiveert en helpt boseigenaars om hun bos op een duurzame manier te beheren. Zo ontstaan gezonde bossen met hoge natuurwaarden, waardevol hout en veel ontspanningsmogelijkheden. Ruim 500 boseigenaars zijn reeds lid.

Team

coördinator
Jan Goris
jan.goris@west-vlaanderen.be

projectmedewerker bosbeheer en bosuitbreiding
Miguel Depoortere
miguel.depoortere@west-vlaanderen.be

administratief medewerker
Marie-Louise Martens
Marie-Louise.Martens@west-vlaanderen.be

projectmedewerker zorgbossen
Hendrik De Bleeckere
hendrik.debleeckere@west-vlaanderen.be

projectmedewerker openbare besturen
Frederik Lembreght
frederik.lembreght@west-vlaanderen.be

Raad van bestuur

Voorzitter: Albert de Busschere – 0477 60 56 63 – acdrivingtrees@gmail.com
Ondervoorzitter: Gedeputeerde Bart Naeyaert (Provincie West-Vlaanderen) – 050 40 31 91 – Bart.Naeyaert@west-vlaanderen.be
Secretaris: Chris Couwelier – 050 20 82 21 – chris@jeukiboek.be
Penningmeester: Bernard Castelein – 0473 79 56 06 – Bernard.castelein@telenet.be
Overige bestuurders: Elsie Desmet (Stad Torhout), Bart Vergote (gemeente Zedelgem), Jan Bouckaert, Kris D'hondt (Natuurpunt Brugs Ommeland & Middenkust vzw), Pascal Huybrechs, Constantin van Outryve d’Ydewalle (Peereboomveld nv.).

"Een divers palet van boseigenaars biedt op lange termijn goede garanties op het behoud van een groene omgeving. De Bosgroep Houtland is als neutraal orgaan uitstekend geplaatst om de diverse types bosbeheerders in West-Vlaanderen samen te brengen. Via de Bosgroep Houtland vinden we oplossingen voor onze gezamenlijke problemen en bundelen we de krachten om onze gezamenlijke belangen te verdedigen."

  - voorzitter Albert de Busschere

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media. Wie lid is, ontvangt ons tijdschrift vier keer per jaar. Het boomblad staat boordevol informatie over bosbeheer, onze werking en activiteiten. Wil je graag abonnee worden, contacteer ons dan.

Steun ons

Heel wat van onze diensten, infobladen en activiteiten zijn gratis. Wij zetten ons elke dag in om onze bossen duurzaam te beheren. Wil jij onze werking steunen met een gift? Dat kan! De 'Vrienden van de Bosgroepen' richtten een fonds op dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Giften vanaf 40€ zijn fiscaal aftrekbaar. 
Bedankt om samen met ons te zorgen voor meer en duurzaam beheerde bossen.