De West-Vlaamse Bosgroepen

West-Vlaanderen is een bosarme provincie: slechts 2,5% van de oppervlakte is bebost, in Limburg is dat acht keer zoveel. Onze bosrijkste gemeenten zijn Oostkamp en Brugge. In vergelijking met de rest van Vlaanderen zijn bossen in West-Vlaanderen zeer natuurlijk en gevarieerd. Soorten die relatief veel voorkomen zijn zomereik, tamme kastanje, lork en Douglasspar.

In West-Vlaanderen zijn 2 Bosgroepen actief. Maak kennis met het team en werkingsgebied van

Ijzer en Leie
Houtland

Samen hebben we 800 leden en beheren we 5000 hectare bos.

Plant vandaag de bossen van morgen

Meer dan ooit hebben we nood aan meer bos: voor ontspanning, een gezonde(re) leefomgeving, ter bevordering van onze biodiversiteit en in de strijd tegen klimaatverandering. Nieuwe bossen hebben zowel aan ons als onze (klein)kinderen dus zeer veel te bieden. Interesse om zelf te bebossen? De West-Vlaamse Bosgroepen adviseren en ondersteunen jou bij jouw bebossingsplan. Kijk alvast 'ns in onze infofolder rond bebossing.

Bosbibliotheek

In de bosbibliotheek tref je informatie aan over de aanleg van nieuwe bossen, Amerikaanse vogelkers, brandhout, hakhout, autochtone bomen en struiken, dunningen, faunabeheer, parkbeheer, veteraanbomen, knotbomen, poelen, speelbos, enzovoort. Als lid staat al deze informatie gratis tot je beschikking.

Blijf op de hoogte

Volg ons op social media. Leden van de West-Vlaamse Bosgroepen ontvangen 4 keer per jaar het Boomblad, een tijdschrift boordevol informatie over bosbeheer en activiteiten.  Abonnee worden? Contacteer ons voor een gratis abonnement op het Boomblad.

Image
lid worden

Met de steun van