Sinds maart 2017 zijn de vijf Limburgse Bosgroepen gefusioneerd tot één nieuwe vzw: Bosgroep Limburg.

Van en voor boseigenaren en beheerders
Onze deskundigheid richt zich op alle onderdelen van het bosbeheer. Van vrijblijvend advies tot de opmaak van beheerplannen en uiteindelijk de praktische uitvoering op terrein. Als eigenaar beslis je echter steeds zelf over het beheer van jouw bos. Onze aanpak richt zich op het bundelen van de vele kleine, versnipperde percelen bos. Op die manier ontstaan aaneengesloten boscomplexen waar het beheer meer rendabel en efficiënt gebeurt. Zo streven we naar een duurzaam bosbeheer in Limburg met aandacht voor een gezonde mix van natuur, recreatie en houtproductie.

We willen een actieve rol spelen in bosuitbreiding op privégronden. Eigenaars die hierin interesse hebben, kunnen rekenen op extra begeleiding van de Bosgroep Limburg. Nieuw bos slaat op termijn immers heel wat CO² op.

Meer dan 2.800 boseigenaren zijn lid van Bosgroep Limburg. Samen beheren we 8.400 hectare bos.

Tijdschrift
Leden van Bosgroep Limburg ontvangen 4 keer per jaar ’t Limburgs Bosbelang. Dit tijdschrift staat boordevol informatie over bos en bosbeheer, activiteiten, cursussen en zoekertjes. Het laatste nummer en het archief kan je hier bekijken.

Interesse?
Ben jij ook in het bezit van een perceel bos in Limburg en heb je vragen of wil je vrijblijvend informatie, aarzel dan niet om ons te contacteren!
Wij bieden ook interessante informatie aan over bos en natuur via cursussen, excursies en ons tijdschrift. Dus ook als bosliefhebber of brandhoutkoper, kun je lid worden!

Met de steun van