Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Forest in One Day!

7 februari om 10:00 - 16:00

UPDATE – Naar aanleiding van de verlenging van de coronamaatregelen kan de publieke plantactie niet doorgaan.
De bomen worden sowieso dit seizoen geplant, helaas zonder de hulp van jullie!


Ook dit jaar werken De Bosgroepen van Oost-Vlaanderen en Limburg mee aan Forest in One Day, een initiatief van het Jane Goodall Institute met de steun van Luminus. Op zondag 7 februari 2021 worden er 15.000 bomen geplant in Brakel, Alken en Visé.

Sinds Jane Goodall onderzoek deed naar de chimpansee in Tanazania zet ze zich in om het leefmilieu van dieren te beschermen. Dankzij nieuw bos vinden heel wat diersoorten voedsel en leefruimte, en kunnen we de effecten van de klimaatverandering tegengaan. Ook de mens geniet mee van een evenwichtiger ecosysteem. Voor elke geplante boom in België zullen Luminus en het Jane Goodall Institute trouwens een veelvoud aanplanten in Burundi.

In Brakel en Alken leiden De Bosgroepen alles in goede banen. We staan in voor de opmaak van het plantplan, de keuze van de boomsoorten en de voorbereiding van het terrein. In Brakel zullen we op één dag maar liefst 5.480 bomen en struiken planten op een oppervlakte van 1,73 ha. In Alken planten we zo’n 6000 bomen op 3 ha, waarbij we de principes hanteren van het ‘Tiny Forest’: dichte plantafstanden, inheemse soorten en populier, een laag mulch tussen de jonge bomen, doen we aan lokale participatie en volgen we de ontwikkeling door citizen science.

Zin om de handen uit de mouwen te steken en mee te planten? Reserveer dan jouw plaatsje via luminus.be/forestin1day. Uiteraard gaat het evenement enkel door conform de dan geldende covid-19 maatregelen.

Praktisch:

Zondag 7 februari tussen 10 en 16u in het Limburgse Alken en het Oost-Vlaamse Brakel. Je ontvangt de locatiegegevens na inschrijving. Omwille van de coronamaatregelen kunnen we jou enkel op het terrein laten op vertoon van jouw reservatiecode. Schrijf je in via luminus.be/forestin1day.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt dus kom als het kan met de fiets of te voet. Vergeet je laarzen en spade niet!

Gegevens

Datum:
7 februari
Tijd:
10:00 - 16:00
Site:
https://www.luminus.be/nl/corporate/energieproductie/forest-in-1-day/

Organisatoren

Bosgroep Limburg
Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender
Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen
Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord