Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Forest in One Day

6 februari 2022 om 10:00 - 16:00

Ook dit jaar werken De Bosgroepen mee aan Forest in One Day, een initiatief van het Jane Goodall Institute met de steun van Luminus. Op zondag 6 februari 2022 worden er 18.000 bomen geplant in Waasmunster, Halen en Crisnée.

Sinds Jane Goodall onderzoek deed naar de chimpansee in Tanazania zet ze zich in om het leefmilieu van dieren te beschermen. Dankzij nieuw bos vinden heel wat diersoorten voedsel en leefruimte, en kunnen we de effecten van de klimaatverandering tegengaan. Ook de mens geniet mee van een evenwichtiger ecosysteem. Voor elke geplante boom in België zullen Jane Goodall Institute en Luminus trouwens een veelvoud aanplanten in Burundi.

In Waasmunster en Halen leiden De Bosgroepen alles in goede banen. We staan in voor de opmaak van het plantplan, de keuze van de boomsoorten en de voorbereiding van het terrein. In Halen planten we 5725 bomen en in Waasmunster maar liefst 9400 bomen.

Op beide locaties stonden voorheen naaldbomen. Door opeenvolgende extreme droogteperiodes waren de bomen zo verzwakt dat de letterzetter vrij spel kreeg en het bos dood ging. Voor deze herbebossingen kiezen we voor een gezonde menging van boomsoorten die aangepast zijn aan de bodem en weersomstandigheden, zoals boskers, winterlinde en zomereik. We zorgen ook voor een bloeiende bosrand met onder meer hazelaar en meidoorn. Door in te zetten op meer biodiversiteit maken we het bos beter bestand tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Zo kan het op termijn zorgen voor gezonde lucht, koelte tijdens warme zomers maar ook voor rust en ontspanning.

Zin om de handen uit de mouwen te steken en mee te planten? Reserveer dan jouw plaatsje via luminus.be/forestin1day. Uiteraard gaat het evenement enkel door conform de dan geldende covid-maatregelen.

Praktisch:

Zondag 6 februari tussen 10 en 16u in het Oost-Vlaamse Waasmunster en het Limburgse Halen. Je ontvangt de locatiegegevens na inschrijving. Omwille van de coronamaatregelen kunnen we jou enkel op het terrein laten op vertoon van jouw CST en reservatiecode.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt dus kom als het kan met de fiets of te voet. Vergeet je laarzen en spade niet!

Gegevens

Datum:
6 februari 2022
Tijd:
10:00 - 16:00

Organisator

bo