In de toekomstscenario’s voor Vlaanderen gaat terecht veel aandacht naar de ontwikkeling van een duurzame economie. Vervuilende en energieverslindende productie moet beperkt worden en we moeten prioritair inzetten op hernieuwbare grondstoffen. Binnen dit bio-economisch model is hout een logische keuze. Hout is aangenaam, decoratief, multi-inzetbaar, en bovendien herbruikbaar en recycleerbaar. De milieu-impact van hout is bijzonder gunstig.

De bosgroepen besteden in hun werking bijzonder veel aandacht aan houtverkopen en zijn één van de grootste houtverkopers van Vlaanderen. Dankzij een schat aan ervaring en vakkennis zorgen de bosgroepen op grote schaal voor hoogkwalitatief en duurzaam bosbeheer. Door de houtverkopen gezamenlijk te organiseren realiseren ze een meerwaarde.

Voor veel boseigenaars is het niet eenvoudig om houtverkoop zelf te organiseren. Neem daarom contact op met je bosgroep die een breed pallet aan diensten kan leveren. De contactgegevens vind je via de pagina contact. Ook houtinkopers en houthandelaars kunnen contact opnemen met de bosgroepen, de houtcatalogi zijn opvraagbaar bij de bosgroepcoördinatoren en van sommige bosgroepen ook hier raadpleegbaar.

De Oost-Vlaamse bosgroepen hebben ook een systeem van online brandhoutverkoop: www.brandhoutweb.be

Hier zie je alvast de resultaten van onze houtverkopen.