Ook wij vinden een duurzame economie belangrijk: minder vervuilende, energieverslindende productie en volop inzetten op hernieuwbare grondstoffen. Hout is warm en mooi, multi-inzetbaar én herbruikbaar.

Gezamenlijke houtverkoop

Door het bundelen van loten van verschillende boseigenaars voor een gezamenlijke houtverkoop maken De Bosgroepen duurzame en verantwoorde houtverkoop mogelijk. Dat is interessant voor zowel koper als verkoper. Het hout is afkomstig van omvormingsprojecten en dunningen uit lokale bossen, en wordt gebruikt voor industriële doeleinden of als brandhout.

Ben je boseigenaar en wil je hout verkopen? Neem contact op met jouw Bosgroep.

Houtcatalogus

De meeste Bosgroepen houden jaarlijks een industriële houtverkoop waarbij hout uit privébossen te koop wordt aangeboden. In de houtcatalogus wordt naast het aantal loten een schatting gegeven van het aangeboden houtvolume en de voorwaarden voor verkoop en houtoogst. Vraag de catalogus op bij de Bosgroep van jouw regio.

Brandhout kopen?

Wil je lokaal, kwalitatief brandhout kopen aan een correcte prijs? Neem dan een kijkje op ons verkoopplatform www.brandhoutweb.be. Bosgroep Limburg houdt ook regionale openbare brandhoutverkopen en sommige Bosgroepen verkopen onderhands brandhout. Neem contact op met de Bosgroep in jouw buurt voor meer info.

Image
Bosbeheer komt de laatste jaren meer en meer onder druk te staan. Dit is te wijten aan de verschillende functies die een bos vervult, maar ook doordat burgers zich – terecht – zorgen maken om het behoud van onze bossen. Echter, bij duurzaam beheer leidt het kappen van bomen niet tot minder bos. Lees hier waarom bomen kappen deel uitmaakt van een bos.