Feelwood

Bosgroep IJzer en Leie en het APB zijn partner in het Interegprojecten Forêt Pro Bos, dat deel uitmaakt van Intereg V: France-Wallonië-Vlaanderen. Feelwood overkoepelt 5 verschillende Interegprojecten en zorgt voor de algemene coördinatie en informatieverspreiding.

Het programma France-Wallonie-Vlaanderen is ontstaan vanuit de wil om economische en sociale uitwisselingen te stimuleren tussen vijf grensregio’s: West- en Oost-Vlaanderen, Wallonië en de Franse regio’s Hauts-de-France en Grand Est.

Forêt Pro Bos

Het project Forêt Pro Bos richt zich op de valorisatie van bos en hout in combinatie met duurzaam geïntegreerd beheer. Bossen zijn multifunctioneel en leveren de maatschappij tal van voordelen. Het economisch rendement uit bos is essentieel voor het voortbestaan van bossen omdat het ten eerste bestaansrecht geeft aan bos ten opzichte van andere typen landgebruik en ten tweede zorgt voor inkomsten voor het bekostigen van duurzaam bosbeheer en niet valoriseerbare ecosysteemdiensten.

Het vergroten van het maatschappelijk draagvlak en kennis is dan ook bijzonder belangrijk. Vandaag zijn er steeds meer uitdagingen op gebied van natuur, economie, klimaat en gezondheid. De veelheid aan functies waar je als beheerder mee te maken hebt, maakt bosbeheer in Vlaanderen complex maar geeft ook opportuniteiten om aan te tonen uit wat voor hout we zijn gesneden.

Inhuldiging 

Hieronder vind je de presentatie voor de inhuldiging van het natuurbeheerplan Kasselrij, met extra uitleg door coördinator Clint Callens.

Bij het project horen ook nog enkele informatieve posters: de Nederlandstalige en Franstalige versie.

Klik hier voor de presentatie