Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus ‘de vos: ecologie, biologie, bos- en wildbeheer’ [VOLZET]

19 juni om 08:45 - 16:00

€10

De vos of in het latijn Vulpes vulpes genaamd is u allen wel bekend uit de talrijke fabels en verhalen waar hij symbool staat voor slim- en sluwheid. Tegelijk wekt de vrolijk- en zorgeloosheid van de vos bij velen bewondering. Voor anderen is hij dan weer de nachtmerrie van het kippenhok en de andere fauna in het bos. Waarheid of mythe? Wij mensen houden van verhalen, fictie is uiteindelijk onze specialiteit maar met deze cursus willen we even alle mythen en verhalen omtrent de vos over boord gooien en te weten komen wat de wetenschap vertelt over de vos. Als dat nog niet genoeg is voegen we er nog aan toe dat u eveneens een leuke dag wacht met collega bosliefhebbers en dat de bosgroep u graag op het einde trakteert met een streekbiertje. Moet er nog meer zijn? Voor ons alvast niet! Wij zijn reeds ingeschreven!

Iets meer details en wat praktische zaken:

Tijdens deze 1-daagse cursus verleend door Inverde zal dieper ingegaan worden op de vos waarbij thema’s als de ecologie en biologie van de vos en de relatie met bos en wildbeheer zullen behandeld worden. De vos is een controversieel onderwerp die al heel wat discussies heeft veroorzaakt. Denken we maar aan vragen als ‘Horen vossen hier thuis of niet?’, ‘Is de vos nuttig of schadelijk?’ en ‘Moeten wij mensen hun aantallen reguleren of reguleert de natuur dat wel zelf?’ Deze en nog andere vragen en onderwerpen zullen in detail besproken worden tijdens een uitgebreide presentatie in de voormiddag en een excursiegedeelte waarbij we het bos ingaan in de namiddag. De cursus zal doorgaan regio Ieper. Exacte locatiegegevens zullen nog medegedeeld worden aan de inschrijvers. Op de middag wordt voor u een broodjeslunch voorzien inclusief in de deelnemersprijs. Het belooft een zeer interessante cursus te worden waarbij er dankzij een specialist ter zake voor u geen mythen meer zullen bestaan rond de vos!

Planning:
8u45: u wordt verwacht in Zillebeke: Bezoekerscentrum De Palingbeek (Vaartstraat 7, Zillebeke)
9u – 12u: presentatie in lokaal
12u – 12u30: broodjeslunch aangeboden door bosgroep
12u30 – 16u: bosbezoek regio Ieper (het Kampagnebos te Wijtschate, vanaf Palingbeek 6,7 km of 11min – we spreken af ter hoogte van de wijtschatestraat 106)
16u: afsluitende drink aangeboden door bosgroep  De afsluitende drink kan helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

We verplaatsen ons met de wagen van het lokaal naar het lokale bos. We blijven in de regio van Ieper waarbij de afstanden beperkt zullen blijven. Wegbeschrijving wordt ’s morgens meegegeven.
Kostprijs is € 10 voor leden, € 15 voor niet-leden.
Voorzie aangepast schoeisel en kledij voor een boswandeling.

Wil je erbij zijn?
Inschrijven kan via bo.desmadryl@west-vlaanderen.be met vermelding van volgende gegevens:

  • volledige naam (ook van eventuele extra mensen die u inschrijft
  • de Bosgroep waarvan u lid bent (of melden dat u geen lidmaatschap heeft)
  • adres waarop het inschrijvingsgeld gefactureerd mag worden

Gegevens

Datum:
19 juni
Tijd:
08:45 - 16:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

Bosgroep Ijzer & Leie
Telefoon:
0499565970
E-mail:
clint.callens@west-vlaanderen.be

Locatie

De Palingbeek
Vaartstraat 7
Zillebeke, West-Vlaanderen 8640 België
+ Google Maps
Telefoon:
0470462812