Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van Boseigenaar in Antwerpen

13 oktober 2021 om 16:00 - 18:00

Op woensdag 13 oktober vieren de Vlaamse Bosgroepen de Dag van de Boseigenaar om hun 14 500 leden te bedanken. Dit jaar is het thema toegankelijkheid van private bossen. In Vlaanderen stellen immers heel wat private boseigenaars hun bossen belangeloos open, zodat ieder op zijn eigen manier kan genieten van een onmisbaar stukje bos in de buurt. Dit is ook het geval in de Provincie Antwerpen. Zo heeft de Bosgroep Zuiderkempen meer dan 2500 ha privé-bos opengesteld, waarvan 200 ha speelbos.

In de Provincie Antwerpen kan je het speelbos Nieuwe Hoeve in Westerlo bezoeken. Het maakt deel uit van het bosgebied Teuenenberg Nieuwe Hoeve dat werd opengesteld na een participatief proces met de verschillende belangengroepen. Recent besloten drie private boseigenaars dat ook hun percelen mogen toegevoegd worden aan het speelbos, zodat de jeugd nog meer plaats krijgt om zich uit te leven.

Vanaf 16u wandel je vanuit de voorziene parkings via de paden in en rond het speelbos naar het standje van de Antwerpse Bosgroepen (zie kaart). Welkom om het nieuwe Kloempenbier en andere lokale lekkernijen te proeven, om nageltje klop, boskubb en dennenappeldarts te spelen of voor een gezellige babbel. Om 17u is er een korte toespraak over opengestelde bossen en zetten we een aantal sleutelpersonen letterlijk in de bloemetjes. We ronden af vanaf 18u.

Zin om mee te komen genieten? Groot gelijk, aarzel niet en schrijf je in door te mailen naar camille.deherdt@provincieantwerpen.be vóór 10 oktober.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2021
Tijd:
16:00 - 18:00
Site:
nieuwehoeve

Organisator

Bosgroep Zuiderkempen
Telefoon:
014-27 96 55
E-mail:
zuiderkempen@bosgroep.be

Locatie

Westerlo