Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de boseigenaar: wandeling Lozerbos

11 oktober 2023 om 13:30 - 16:00

Tijdens de Week van het Bos, op 11 oktober, is het Dag van de Boseigenaar. Dan zetten De Bosgroepen alle leden die met zoveel liefde voor hun bos zorgen in de spotlight, want zonder hen zou er in Vlaanderen maar half zoveel bos zijn! Iedereen is welkom in het Lozerbos in Kruisem waar je kan kiezen uit twee gegidste wandelingen.

Je kan mee op stap met Bosgroepmedewerkers Hans en Cédric die samen met boseigenaar Jan vertellen wat er de voorbije jaren is gebeurd in zijn privébos dat deel uitmaakt van het Lozerbos. Jan is één van de eerste Bosgroepleden, en in het jaar waarin De Bosgroepen hun 25-jarig bestaan vieren staan we graag stil bij zo’n jarenlange samenwerking: van het bebossen van een weide tot een populierenaanplant en de omvorming van fijnspar naar eik. En zo komen we als vanzelf op een zeer actueel thema: bosbeheer in een veranderend klimaat. Welke evolutie zien we en hoe kunnen we onze bossen wapenen tegen droogte en ziektes?

Minstens even boeiend wordt de wandeling met natuurgids Dirk Fiers. Hij vertelt met veel passie over het bosecosysteem en hoe bomen, planten en schimmels met elkaar in verbinding staan. We gaan ook op zoek naar de verschillende manieren waarop al dat leven zich voorbereidt op de komende winter. In een stukje bos dat normaal niet toegankelijk is kan je statige eiken en beuken bewonderen, en mogelijks spot je enkele dieren die in het bos leven.

Info
Woensdag 11 oktober
De wandeling start om 13u30 aan Lozer Lodge, Spiegelstraat 1 in Kruisem, dat vlakbij het Lozerbos ligt.
Rond 15u zijn we terug aan het startpunt en bieden we jou een drankje aan in Lozer Lodge.
Deelname is gratis, plaatsen zijn beperkt dus je kan je best inschrijven voor 6/10.

** De wandelingen zijn volzet **

Gegevens

Datum:
11 oktober 2023
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Lozerbos
Spiegelstraat 1
Kruisem, Oost-Vlaanderen 9770 België

Organisator

Bosgroepen Oost-Vlaanderen
E-mail
bosgroepen@oost-vlaanderen.be