destandaard

De Bosgroepen planten deze winter meer dan 100 ha nieuw bos

Op 7 november gaven De Bosgroepen de aftrap van het plantseizoen. En dat belooft zeer vruchtbaar te worden: verspreid in Vlaanderen zullen De Bosgroepen zorgen voor meer dan 100 ha nieuw bos. Dat is het equivalent van 200 voetbalvelden. Onze aftrap trok de aandacht van onder meer VRT NWS en De Standaard.

De Bosgroepen hebben deze winter meer dan 35 publieke plantacties op de agenda staan, los van de aanplantingen die gebeuren zonder de hulp van vrijwilligers. We gaven de aftrap in Zottegem, en trekken vervolgens naar onder meer Evergem, Zoersel, Boechout, Meerhout, Roeselare, Geel, Oosterzele, Westerlo, Kapellen, Brecht, Torhout, Buggenhout, Herenthout, Reet, Boechout, Alken, Beernem, Putte, Berlaar, Bornem, Halen en Waasmunster.

De plantacties komen er op vraag van particuliere boseigenaars, gemeenten (bijvoorbeeld voor een geboortebos), bedrijven en zorginstellingen. Afhankelijk van de context worden buurtbewoners, leerlingen en jeugdbewegingen uitgenodigd om mee bomen te planten. En we kunnen natuurlijk altijd rekenen op de enthousiaste leden van De Bosgroepen.

Lees het artikel hier.