Welkom op zaterdag 15 juni in Hof ter Saksen in Beveren voor een nature proof namiddag! Laat je op sleeptouw nemen door een gids op één van de natuurwandelingen, volg een workshop natuurfotografie, of watch and learn van een houtbewerker. Voor de kleinsten zijn er onder meer gekke kapsels, een kriebeldierentocht en bodemdierbingo. Last but not least kan je bij De Orangerie genieten van een drankje en lekkers. Proef zeker het appelsap van fruit uit de hoogstamboomgaard van Hof ter Saksen! 

Bosgroep Oost-Vlaanderen organiseert dit event ter afronding van het pdpo-project Klimaatrobuuste en veerkrachtige bossen voor het Waasland. Op deze dag delen we de resultaten van het project waarbij we de voorbije jaren samen met onze partners en talrijke boseigenaars uit de regio zorgden voor bossen die beter bestand zijn tegen het veranderende klimaat. Ter hoogte van De Orangerie vind je onze infostand. Hier vinden de gratis workshops en activiteiten plaats en vertrekken de gegidste wandelingen.

Hof ter Saksen is één van de mooiste kasteelparken in het Waasland, met een prachtig 18e-eeuwse kasteel dat tot de verbeelding spreekt. Het park biedt een enorme diversiteit aan planten, bomen en waterpartijen. In het arboretum vind je maar liefst 4500 soorten terug. Er is ook een door het Lam Gods geïnspireerde plantentuin en een natuurtuin die je langs typisch Wase landschapselementen loodst, zoals meersen, nat bos, dijk en weel.

Programma

Meld je aan in de activiteitentent naast De Orangerie voor de workshop of wandeling die je wil doen. Plaatsen zijn beperkt. First come, first served! Er valt nog veel meer te ontdekken in het kasteelpark! Ga op zoek naar de ijskelder, duik in de reuzegrote bijenkorf of leef je uit in het speelbos. Op dit plan vind je alle toffe plekjes en 3 uitgestippelde wandelingen, of pik een papieren exemplaar op aan de infostand van de Bosgroep.

Praktisch
Zaterdag 15 juni van 13u30 tot 17u in Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, Beveren.
Er is plaats voor auto’s en fietsen op de parking aan Hof ter Saksendreef 2. Hof ter Saksen ligt aan de gelijknamige halte van lijn 82.
Wij voorzien voldoende schuilplekken en waar mogelijk vinden de activiteiten plaats in tentjes.

Een project met steun van het Europees Landbouwfonds voor PlattelandsontwikkelingProvincie Oost-Vlaanderen en gemeenten Waasmunster, Stekene, Beveren, Sint-Gillis-Waas, Moerbeke, Lochristi en Wachtebeke. Bijzondere dank aan Gemeente Beveren om dit event te hosten.