Eindelijk mag het weer!

We zijn ontzettend blij dat we weer activiteiten mogen organiseren voor onze leden en elkaar in levende lijve kunnen ontmoeten. We blikken met plezier terug op enkele activiteiten van de Oost-Vlaamse Bosgroepen.

De nachtvlinderspotting in een Beerlegems privébos was de moeite! Bosgroepmedewerker Cédric is een geoefende vlinderspotter. Na een woordje uitleg liet hij de aanwezigen zelf ontdekken met de hulp van een opstaande lakenval en lichtbak. Op amper twee uur tijd werd een 40-tal soorten gespot, waaronder zwart weeskind, viervlakvlinder, gegolfde lichtmot, koperuil en braamvlinder.

De tweede Rodelanddag was opnieuw een succes. Onze collega en projectcoördinator Sofie Van Brussel stippelde een prachtige fietstocht uit waarop je kon kennismaken met de partners van het Rodelandproject en wat zij doen voor natuurbehoud- en herstel. De wegwijzers blijven nog even hangen dus profiteer ervan! Je vindt de route op rodeland.be.

We waren ook present op de Kravaalhappening in Meldert. Bezoekers konden er kennismaken met onze werking en met wat wij en andere organisaties doen om de natuur en het landschap in deze regio te versterken.

Tenslotte was er de Algemene Vergadering van Bosgroep Vlaamse Ardennen in Kwaremont. De leden waren blij om elkaar eindelijk nog eens te zien, en bovendien was het een zonnige nazomerdag. We trokken naar het Feelbos voor een boeiende wandeling in het teken van bosuitbreiding en duurzaam bosbeheer. Danny Maddelein van ANB lichtte de plannen toe om verschillende oude boskernen tussen het Kluisbos en Koppenbergbos opnieuw met elkaar te verbinden door de aanplant van 300 ha bos. Een eerste aanplant gebeurt deze winter door ANB. Deze percelen sluiten aan bij een weiland dat ook deze winter beplant wordt door een Bosgroeplid. Hij vertelde gepassioneerd over de beheerwerken die hij samen met ons realiseerde in zijn oude beukenbos, en over de plannen die op stapel staan.