zevergem

Dag van de Boseigenaar in Oost-Vlaanderen

Op woensdag 13 oktober vieren we Dag van de Boseigenaar, want het is dankzij de duizenden boseigenaars dat het grootste deel van de Vlaamse bossen (zo’n 60 000 ha) duurzaam beheerd wordt in overleg met De Bosgroepen. Dit jaar zetten we in de kijker dat heel wat boseigenaars hun bos openstellen voor wandelaars en fietsers of een speelzone inrichten waar kinderen kunnen ravotten.

In Zevergem (De Pinte) kan je het recent aangeplante bos van Karel bezoeken. Hij plantte dit bos omdat hij zo’n liefde voor de natuur en hout heeft. Logisch, want Karel maakt gitaren van hout.

We voorzien een korte wandellus met 4 stops waarbij we vertellen over de aanplant van het jonge bos en over het beheer van het aanpalende bos dat 10 jaar geleden werd geplant. Boseigenaar Greet leest bosgedichten voor en op de laatste stop kom je te weten hoe je een muziekinstrument maakt van een boom. Tot slot zorgen we voor een drankje. Voor wie nog verder wil wandelen in deze prachtige Leiestreek stippelden we een bewegwijzerde route uit (4 km).


Praktisch:

Woensdag 13 oktober in het bos ter hoogte van Scheldehout 2, Zevergem
! Opgelet, je kan niet parkeren in de straat zelf
Om 10u, 10u30 en 11u ontvangen we telkens een groep van max 25 personen
De wandellus duurt ongeveer 1 uur, neem stapschoenen mee

Inschrijven kan via onderstaand formulier

Form Not Exist.