Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amfibieënwandeling

27 april om 09:30 - 16:00

Op zaterdag 27 april trekken we naar Makenbos, een deelgebied van de Makegemse bossen. Tijdens deze wandeling focussen we op de amfibieën. De vuursalamander houdt meer van schaduw en leeft dus in het bos, terwijl andere soorten juist goed gedijen in poelen. In deze regio werd speciaal daarvoor het Poelenplan uitgetekend, een netwerk van bestaande en nieuwe poelen. Natuurgids Dominique Verbelen monitort hier amfibieënsoorten. Hij neemt je mee naar het domein van familie Verstraeten die lid zijn van de Bosgroep en vertelt je onderweg alles over salamanders, kikkers en slootschrijvertjes.

Het Makenbos is een biologisch zeer waardevol bos dat bestaat uit een mix van alluviaal elzen-essenbos, populierenaanplant en eiken-haagbeukenbos. De oudste delen van het bos liggen dichtbij het kasteelpark en zijn bebost sinds 1775. Het kasteelpark vormde de kern van de middeleeuwse heerlijkheid ‘Goed ter Munte Sinckt’. Dat het Makenbos er nat zal bij liggen is een zekerheid, want het ligt in het brongebied van de Driesbeek.

Wanneer: zaterdag 27/4 van 9u30-11u45 of van 13u30-15u45 (VOLZET)
Locatie: kasteel van Munte (meer details na inschrijving)
Praktisch: Laarzen zijn aan te raden. Honden kunnen niet mee op de wandeling.
Inschrijven: mail naar bosgroep@oost-vlaanderen.be met vermelding van jouw naam, aantal personen en of je de wandeling in de voor- of namiddag verkiest. Plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang!

Gegevens

Datum:
27 april
Tijd:
09:30 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Bosgroep Oost-Vlaanderen
Telefoon
09 267 78 60
E-mail
bosgroep@oost-vlaanderen.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Munte