Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BOOST-bos in Sint-Denijs-Westrem

20 januari om 13:00 - 16:00

CANCELLED
We keken erg uit naar deze plantactie maar door de extreem natte winter staat het terrein bijna volledig onder water. Het is onmogelijk om in deze omstandigheden bomen te planten. Wij hopen dat het water in februari voldoende is weggezakt en dan zullen de bomen worden geplant met een aannemer. Volg onze realisaties op www.boostvoorbos.be.

 

Afgelopen jaren werd dankzij BOOST al 14 hectare nieuw bos geplant in Oost-Vlaanderen, en daar komt nu nog eens 10 hectare bij. Stuk voor stuk realisaties met zorgvuldig geselecteerde struik- en boomsoorten die zullen uitgroeien tot de ideale schuilplek voor vogels, vlinders en andere kleine diersoorten. Zo zorgen de klimaatrobuuste bossen voor meer biodiversiteit in Oost-Vlaanderen en een versterking van de reeds aanwezige boskernen.

De jury maakte uit de ingediende dossiers een weloverwogen rangschikking op basis van enkele criteria zoals ligging, ruimtelijke inpasbaarheid in het landschap, economische en ecologische doelstellingen en inhoud van het bebossingsplan. Dankzij de steun van Provincie Oost-Vlaanderen en particuliere giften kunnen we dit jaar 10 hectare betoelagen, de grootste oppervlakte sinds de start van het project.

Eén van de nieuwe BOOST-bossen komt in Sint-Denijs-Westrem, op een boogscheut van het Gentse Parkbos, midden in een netwerk van reeds aanwezige kleine landschapselementen en kasteeldomeinen. Het BOOST-bos is dan ook een ecologische stapsteen voor allerhande fauna en flora.

Wil jij mee planten?

Zaterdag 20 januari 2024 vanaf 13u
Putstraat in Sint-Denijs-Westrem

 

Gegevens

Datum:
20 januari
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Bosgroepen Oost-Vlaanderen
E-mail
bosgroepen@oost-vlaanderen.be

Locatie

BOOST-bos
Putstraat
Sint-Denijs-Westrem, 9051 België