Bosuitbreiding - plantactie Bornem

4 jaar Bosalliantie, terugblik of doorstart?

Op 14 mei verzamelden alle leden van de Bosalliantie in Brugge. Er werd stilgestaan bij de resultaten van de voorbije legislatuur, maar ook uitgekeken naar wat de toekomst kan brengen. Tijdens het panelgesprek waaraan zowel politici, Vlaamse administraties als middenveldorganisaties deelnamen, werd duidelijk dat alle actoren de constructieve samenwerking willen verderzetten in de volgende legislatuur.

Zo was er al snel geen sprake meer van een slotevent, maar van een doorstartevent, een duidelijk signaal!

Ook werden 35 Boslabels uitgereikt aan lokale besturen die nieuw bos plantten. Meer dan 5 hectare leverde brons op, 5 tot 10 hectare zilver, en meer dan 10 hectare werd beloond met een gouden boslabel. De gouden winnaars waren Gent, Brugge, Bornem en de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen. Provincie Oost-Vlaanderen is de absolute winnaar met 22,2 hectare nieuw bos.

In totaal werd de voorbije legislatuur zowat 1900 hectare nieuw bos geplant, daarbij komt ook nog eens 660 hectare compensatiebos. Alle bosuitbreidingsverhalen, de nodige cijfers en het laatste nieuws kan je nog steeds bekijken op www.bosteller.be, de website van de Bosalliantie.

De Bosgroepen plantten de voorbije legislatuur meer dan 600 hectare bos, goed voor 1,4 miljoen boompjes. Voor de volgende plantseizoenen is er bij De Bosgroepen bovendien al 160 hectare aan bebossingsdossiers voorbereid. We zijn dus klaar voor de doorstart!