Forest in One Day!

Ook dit jaar werken De Bosgroepen van Oost-Vlaanderen en Limburg mee aan Forest in One Day, een initiatief van het Jane Goodall Institute met de steun van Luminus. Op zondag 7 februari 2021 worden er 15.000 bomen geplant in Brakel, Alken en Visé.

Sinds Jane Goodall onderzoek deed naar de chimpansee in Tanazania zet ze zich in om het leefmilieu van dieren te beschermen. Dankzij nieuw bos vinden heel wat diersoorten voedsel en leefruimte, en kunnen we de effecten van de klimaatverandering tegengaan. Ook de mens geniet mee van een evenwichtiger ecosysteem. Voor elke geplante boom in België zullen Luminus en het Jane Goodall Institute trouwens een veelvoud aanplanten in Burundi.

In Brakel en Alken leiden De Bosgroepen alles in goede banen. We staan in voor de opmaak van het plantplan, de keuze van de boomsoorten en de voorbereiding van het terrein. In Brakel zullen we op één dag maar liefst 5.480 bomen en struiken planten op een oppervlakte van 1,73 ha. In Alken zo’n 6000 op 3 ha (volgens het systeem van Tiny Forests). Lees meer.