25 jaar De Bosgroepen

Een kwarteeuw. Zolang timmeren De Bosgroepen aan de weg naar meer én beter bos. Op het symposium Samen werken aan duurzame bossen nodigden we beleidsmakers en partners uit de bos- en natuursector uit om mee na te denken hoe we in de toekomst kunnen blijven zorgen voor duurzaam beheerde en klimaatrobuuste bossen. De komende jaren willen De Bosgroepen hun rol als brug tussen beleid en praktijk nog sterker uitspelen.

Bekijk de presentaties van de keynote speakers:

  • Uitdagingen voor toekomstig bosbeheer in Vlaanderen (professor Bart Muys, KULeuven)
  • Van startup tot onmisbare schakel: 25 jaar De Bosgroepen (coördinatoren An Pierson en Jan Goris)
  • Boseigenaar spreekt vanuit de buik over het bos (Chris Couwelier)
  • Particulier bosbeheer in Vlaanderen (minister van omgeving Zuhal Demir)

Lees het verslag van de dag, met ook een samenvatting van het panelgesprek over bosuitbreiding, houtproductie en de rol van privébosbeheer en De Bosgroepen in de toekomst met Kris Verheyen (ForNaLab/UGent), Wim Smits (Natuur en Bos), Marie-Dominique Vande Plassche (boseigenaar en bestuurder), Andries Saerens (Belgische Houtconfederatie), Jan De Haes (Provincie Antwerpen) en Sylvie Mussche (Bosgroepcoördinator).

Blader door het magazine 25 jaar De Bosgroepen, met interviews met de coördinatoren, bestuurders, partners en onderzoekers uit de bossector over de pioniersdagen en de uitdagingen waar we voor staan.

We zijn ontzettend blij met alle verjaardagswensen van onze partners. Dankjewel, en op naar de volgende mijlpaal!