Grote belangstelling voor aanplanting schitterend geboortebos in Brecht

Zondag 6 november verzamelde een 170-tal gezinnen zich in de Schippersdreef om samen met andere jonge Brechtenaren een nieuw bos te realiseren.

Vol enthousiasme en bij droog weer staken de meer dan 230 kinderen samen met hun familie vanaf 10 uur ‘s morgens de handen uit de mouwen om maar liefst 2390 nieuwe bomen te planten.

In februari 2016 plantten heel wat lagereschoolkinderen uit Brecht een eerste stuk bos. Op zondag 6 november was de uitbreiding in handen van kinderen geboren tussen 2010 en 2016 en hun familie. Het geslaagde evenement, een organisatie van de gemeente Brecht in samenwerking met de Gezinsbond, Bosgroep Antwerpen Noord en Regionaal Landschap de Voorkempen, lokte meer dan 600 inwoners naar de Schippersdreef voor een gezamenlijke aanplant.

Het resultaat is een heus geboortebos met symbolisch een aantal grotere geboortebomen omringd door een schitterende variatie aan inheemse struik- en boomsoorten. De Bosgroep Antwerpen Noord zette zijn vrijwilligers in om de aanplanting vlot te laten verlopen en om de nodige tips en tricks rond ‘hoe plant je een boom’ mee te geven. Nadien ontving ieder kind een heus boomdiploma en konden aanwezigen nagenieten met warme soep, tevreden kijkend op het nieuwe bos!

 

2016-11-06_aanplant-geboortebos-te-brecht-3

 

Het recent aangeplante bos floreert en wordt zondag 6 november 2016 uitgebreid – Copyright: Regionaal Landschap de Voorkempen vzw