De Bosgroepen helpen jouw bosdroom realiseren van A tot Z

Het proces start met een grondig advies waarbij we nagaan of je locatie potentie heeft en welke vergunningen nodig zijn. Heeft je bosplan een toekomst, dan helpen we je de vergunningen aanvragen en gaan we samen op zoek naar financiële ondersteuning. Last but not least zorgen we dat je bos er effectief komt en volgen we het opgroeiende bos verder op.

Mag ik bebossen?

Om een bos te planten heb je meestal een vergunning nodig. Niet alle locaties zijn geschikt om te bebossen: zowel de ruimtelijke bestemming van het perceel als de huidige toestand spelen een rol.

>> Lees meer

Financiering

Je kan via verschillende kanalen financiële ondersteuning krijgen voor een bebossing. Welke steun voor jou interessant is, hangt af van de voorwaarden en de doorlooptijd.

>> Lees meer

Aanplant en opvolging

Als alle formaliteiten in orde zijn, kan er eindelijk geplant worden! Hoe pak je dit aan en zorg je dat je aanplant ook uitgroeit tot een echt nieuw bos? De keuzes worden in nauw overleg met jou genomen.

>> Lees meer

Mag ik bebossen?

Om een bos te planten heb je in de meeste gevallen een toelating of vergunning nodig. Niet alle locaties zijn immers geschikt om te bebossen. Zowel de ruimtelijke bestemming van het perceel als de huidige toestand spelen een rol. Lees meer

Financiering

Je kan via verschillende kanalen financiële ondersteuning krijgen voor een bebossing. Welke steun voor jou interessant is, hangt af van de voorwaarden en de doorlooptijd. Lees meer.

Aanplant en opvolging

Als alle formaliteiten in orde zijn, kan er eindelijk geplant worden! Hoe pak je dit aan en zorg je dat je aanplant ook uitgroeit tot een echt nieuw bos? De keuzes worden in nauw overleg met de eigenaar en De Bosgroep genomen. Lees meer

Benieuwd hoe we steden en gemeenten helpen om hun bosdroom waar te maken? Onze bosuitbreidingsexperten staan voor je klaar! 

In West-Vlaanderen neem je contact op met Frederik Lembreght
In Oost-Vlaanderen is er het bosloket waar Daan Temmerman je begeleidt.
In Antwerpen is Iliana Janssens bosuitbreidingscoördinator.
In Limburg biedt Karolien Van Diest ondersteuning.
In Vlaams-Brabant staan Mieke Decoster en Kathleen Vanhuyse voor je klaar.

Bossen zonder zorgen