Bebossen

De Bosgroepen zijn het eerste aanspreekpunt wanneer je plannen hebt om te bebossen. We helpen jouw bosdroom realiseren van A tot Z. Het proces start met een grondig advies waarbij we nagaan of je locatie potentie heeft en welke vergunningen nodig zijn. Heeft je bosplan een toekomst, dan helpen we je de vergunningen aanvragen en gaan we samen op zoek naar financiële ondersteuning. Last but not least kunnen we zorgen dat je bos er ook effectief komt en volgen we het opgroeiende bos verder op.

Mag ik bebossen?

Om een bos te planten heb je in de meeste gevallen een toelating of vergunning nodig. Niet alle locaties zijn immers geschikt om te bebossen. Zowel de ruimtelijke bestemming van het perceel als de huidige toestand spelen een rol.

>> Lees meer

Financiering

Je kan via verschillende kanalen financiële ondersteuning krijgen voor een bebossing. Welke steun voor jou interessant is, hangt af van de voorwaarden en de doorlooptijd.

>> Lees meer

Aanplant en opvolging

Als alle formaliteiten in orde zijn, kan er eindelijk geplant worden! Hoe pak je dit aan en zorg je dat je aanplant ook uitgroeit tot een echt nieuw bos? De keuzes worden in nauw overleg met de eigenaar en De Bosgroep genomen.

>> Lees meer

Mag ik bebossen?

Om een bos te planten heb je in de meeste gevallen een toelating of vergunning nodig. Niet alle locaties zijn immers geschikt om te bebossen. Zowel de ruimtelijke bestemming van het perceel als de huidige toestand spelen een rol. Lees meer

Financiering

Je kan via verschillende kanalen financiële ondersteuning krijgen voor een bebossing. Welke steun voor jou interessant is, hangt af van de voorwaarden en de doorlooptijd. Lees meer.

Aanplant en opvolging

Als alle formaliteiten in orde zijn, kan er eindelijk geplant worden! Hoe pak je dit aan en zorg je dat je aanplant ook uitgroeit tot een echt nieuw bos? De keuzes worden in nauw overleg met de eigenaar en De Bosgroep genomen. Lees meer

Bossen zonder zorgen